Торта с цветовета на дъгата

Асортиментът от вкусни торти днес ни изумява. Предлагаме на вашето внимание торта – „Дъга”, която би изненадала и зарадвала близките ви. Тя е ярка, цветна и весела. Изглежда възхитително и е много, много вкусна. Тортата е уникална не само отвън , но и отвътре. Само вижте цвета – истинска дъга. Не случайно и името и е такова. Всеки блат има собствен цвят и е уникален по своему.Тортата дъга е подходяща за детски рожден ден. Тя е сочна и ярка, а пък приготвянето й е много лесно. Приятно е да приготвиш такава торта заедно с детето си. В същността си тортата съдържа блатове, оцветени с различни цветове. Отвън може да е обвита с фондан или да с крем. Ето няколко съвета как да приготвите такава торта.Необходими са шест различни цвята сладкарска боя. Трябва разбира се да изберете качествена такава, а не най-евтината, която ви попадне. Всеки цвят трябва да се разтвори в купичка с мляко (използвайте около 3 супени лъжици мляко) Тестото за блатовете трябва да е бисквитено. Може да използвате различни рецепти за такова тесто. Препоръчваме да добавите и ванилия.

След като приготвите тестото го разделете на шест части и във всяка добавете по един цвят. Бъркайте старателно, докато цветът стане еднороден. Оформените кори е добре да са с един размер.

След като изстинат, готовите блатове може да намажете с крем по ваш вкус. При подреждането им се съобразете с реда на цветовете на дъгата, за да стане тортата ви истинска дъга. Препоръчваме горната част да намажете с бял крем. А след като нареже тортата ще се удивите на емоциите, които ще предизвика.

За оформяне отвън, може да използвате бонбони, шоколад или захарен фондан, а също и готови сладки фигурки.
Бъдете сигурни, че тортата „Дъга” ще бъде запомнена от всички ваши гости.


Източник: Вкусни торти SladkaSofia.bg

You can leave a response, or trackback from your own site.