Торта “Маркиза” без печене

Продукти: За блата: 300 г бишкоти. За първия крем: 125 г краве масло, 120 г пудра захар, 4 яйца, 50 г какао, 60 г захар на пясък, 100 мл вода, 2 супени лъжици ром. За втория крем: 1/2 л прясно мляко, 4 жълтъка, 60 г брашно, 75 г захар, 1 прах ванилия. За глазурата: 4 белтъка, 250 г захар.

На първия крем: Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците. Сваряват се до сгъстяване трите супени лъжици захар с какаото и водата (6 лъжици) и след като изстине, сместа се прибавя към масления крем. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци и ромът. На втория крем: Млякото, захарта, жълтъците, брашното и ванилията се размесват добре и се варят до сгъстяване. На глазурата: Белтъците се разбиват на сняг, прибавя се захарта и продължава да се бие, докато се получи светъл крем.
Нареждане на тортата: В тортена форма, застлана с хартия, се нареждат ред бишкоти, отгоре се заливат с част от първия крем, после пак бишкоти, пак крем и се завършва с бишкоти. Така наредена тортата се оставя да престои 24 часа. Изважда се от формата, обръща се обратно и се залива с втория крем, като наоколо се залепват бишкоти за дооформяне. Отгоре тортата се украсява с първия крем.

You can leave a response, or trackback from your own site.