Пудинг “Сан Суси”

Продукти за една доза: 5 ябълки, 1/2 пакетче прясно масло, 3 супени лъжици кристална захар, отделно – 1 пакетче масло, 300 мл прясно мляко, 6 яйца, 140 гр брашно, 70 гр пудра захар, 2 пакетчета ванилия.

Ябълките се обелват и се почистват от семенната част, нарязват се на кубчета, поръсват се с кристалната захар и се задушават с маслото (1/2 пакетче), след което се охлаждат.
Млякото се сварява с маслото (1 пакетче) и ванилията. Изсипва се наведнъж брашното и се разбива с дървена лъжица, докато се получи еднородна тестена маса, отделяща се от стените на съда. Тогава съдът се оттегля от огъня и към тестената маса, след като изстине, се прибавят при постоянно разбъркване жълтъците (един по един), 1/2 от пудрата захар и задушените ябълки. Накрая се примесват белтъците, разбити на сняг с останалата 1/2 от пудрата захар. Сместа се изсипва във форма, обилно намазана с масло, и се вари 45 минути на водна баня.
Пудингът се поднася със студен плодов сироп или със сладък алкохолен сос – винен, конячен, ромов или с подсладен ванилов сос.

You can leave a response, or trackback from your own site.