Орехова торта с целувки

Продукти: За блата: 10 яйца, 250 г орехи, 60 г брашно, 220 г захар на пясък. За крема: 50 г какао, 200 мл прясно мляко, 75 г захар на пясък, 100 г пудра захар, 200 г краве масло. 3 а сиропа: 150 г захар на пясък, 200 мл вода, портокалови кори. За пълнежа: Готови целувки – 8 броя.

На блата: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се орехите и брашното. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в застлана с хартия тортена форма. Пече се в умерена фурна. На крема: Какаото, захарта на пясък и прясното мляко се смесват и се сваряват на крем. Отделно се. разбива кравето масло с пудрата захар и по малко се прибавя от крема. На сиропа: Портокаловите кори се изваряват два пъти във вода {за да не горчат). След това към корите се прибавя захарта да се разтопи до получаване на сироп.
Изпеченият блат се разрязва на три пласта. Първият пласт се сиропира леко, нареждат се отгоре 4 броя целувки и върху тях се залива крем. Вторият пласт се нарежда по същия начин, след което се поставя третият пласт, който се сиропнра и намазва с крем. Тортата се украсява по желание.

You can leave a response, or trackback from your own site.