Икономична орехова торта

Продукти: За блата; 6 яйца, 200 г захар на пясък, 100 г смлени орехи, 100 г брашно, кората на 1/2 лимон. За крема: 3 яйца, 150 г захар на пясък, 200 г краве масло. За крокант а: 100 г захар на пясък, 50 г смлени орехи. За сиропа: 150 г захар, 200 мл вода.

На блата: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се орехите, брашното и настърганата кора на лимона. Всичко се разбърква и се изсипва в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна. На к р е-м а: Яйцата и захарта се разбиват до сгъстяване. Отделно се разбива кравето масло и към него по малко се прибавят разбитите яйца. Всичко се разбърква много добре. На кроканта: Захарта се карамелизира и се прибавят смлените орехи. Изсипва се в намазана с мазнина тава и след като изстине, се начуква на дребно. На сиропа: Захарта и водата се разбъркват и се оставят да врят 5 минути.
Блатът се разрязва хоризонтално на две части. Леко се сиропира. Намазва се с крем и крокант. Отгоре се гарнира с плодове – ягоди, вишни, бадеми.

You can leave a response, or trackback from your own site.